M

Her kommer det mye spennende etterhvert!

Kystfolk i naturens rike: Himmel, hav og land

Skal du få med deg en festival i Øst-Finnmark i sommer, er det bare å komme deg til Vardø 24.-28. juli. Med den kuleste og mest generøse byen i nord og vårt kjære Kiberg som arena og vertskap: Velkommen til Pomorfestivalen!

Med utgangspunkt i Pomorhandelen og Vardøs rike kulturhistorie rundt fiskeri, kystkultur og folkeliv, har festivalen eksistert siden 1991. «Pomor» betyr kystboer/den som bor ved kysten. Pomorfestivalen er altså «En hyllest til kystfolket». Det å bo ved havet, kystkulturen og samspillet mellom menneskene og de rike naturressursene.

Kulturpilot er arrangør og kunstnerisk ansvarlig på vegne av Vardø kommune. Takk for all støtte, sponsorer, samarbeidspartnere, frivillige og folkelig engasjement. Sammen har vi fått på plass et skikkelig spennende og mangfoldig program – spekket med kulturelle opplevelser. I det dette skrives er ikke alt helt på plass. Flere ungdomspiloter er ansatt, og skal få sette sitt preg på festivalen.

Pomorfestivalen tar et steg videre og nye områder utvikles. Det nye havnetorget midt i Vardø Havn vil for første gang bli en del av festivalen. Selv om området ikke er helt ferdigstilt, ser man tydelig hvilket fantastisk flott område som tegner seg. Vi gleder oss til fortsettelsen! Å ta i bruk landskapet som ressurs, og aktivering av forståelser rundt dette blir en større del av festivalen. Landskapet, i by og natur, på himmelen med stjerner, midnattssol og nordlys. I havet og på kaia med fisken. På land med vegetasjon, dyre- og menneskeliv. Vi gjør det for nytenkning, bevisstgjøring og aktivering av ressurser, ny samfunnsutvikling og for bygging av gode lokalsamfunn.

 Tusen takk til alle innenfor og utenfor kommunens grenser som bidrar. En særlig takk til alle i Kulturpilot gjennom året: styret, co-pilot Odin Ramberg, Elisabeth Thorsen og Raymond Haugen Olsen. Takk også til kulturkonsulent Tobias Ervik og Rolf Bakken hos Vardø Kommune som begge har vært gode samarbeidspartnere. Forhåndstakk til våre ungdomspiloter, ta godt imot dem! Ikke minst til alle som har bidratt til å få utgitt Pomoravisa som kommer ut før festivalen. Takk til våre annonsører, skribenter, Fonnfjell Reklamebyrå AS, Trykkeriservice AS, Komafest AS og andre samarbeidspartnere.

Velkommen til Pomorfestivalen, den største kultur- og musikkfestivalen i festivalbyen Vardø! Her blir det gøy å være barn, ungdom og voksen i juli!

Vi kan ikke garantere varme sommerdager, men vi garanterer god musikk, kulturelle opplevelser og nye vennskap! Ikke minst garanterer vi knall stemning blant kystfolket helt nord og øst i Norge!

Skap magiske opplevelser og minner for livet!

Eva Lisa Robertsen,
Festivalsjef og Kulturpilot

Velkommen til festival!

PS! Noen ganger er vi heldige med været, andre ganger ikke. Om været går helt arktisk, har vi back-up planer, men vær forberedt: Ta jakka, sommerlua og sommervottene med deg.