Rød løper i fjærasteinan

Vi har flere festivalkunstnere til årets festival. Vi er glade, takknemlige og stolte av å ha fått vardøvenn og kunstneren Pøbel med på laget.

Som en hyllest til kystfolket vil han til festivalåpningen gi oss et kunstverk som vil pryde den virkelige kystkulturplassen og arnestedet for Vardøs fiskerihistorie i Østervågen.

En stor takk til lokale innbyggere og næringsaktører som har stilt med vegg og samarbeid for å lage tidenes åpning onsdag 27.juli. Selvsagt blir det rød løper i fjærasteinan – og du er herved invitert! På baksiden av Sjøkanten kl. 18.00. Kle deg etter værmeldingen!

Velkommen til festival!

Om kunstneren: 

I Vardø er vi godt kjent med Pøbel etter hans mange besøk gjennom ti år og daglig ser vi kunstverk etter han og andre streetartkunstnere, særlig etter Komafest i 2012 og i Kystopprørets symbol på Grand Hotel malt opp i samarbeid med folket i Vardø. 

For de som ikke vet: Pøbel er kunstnernavnet til en norsk kunstner fra Jæren i Norge. Hans arbeid består blant annet av maleri, bilder, skulpturer, stedsutvikling og steds-spesifikke prosjekter. Hans arbeid har vært dokumentert i flere bøker og nyhetsmedier over flere år. (Wikipedia). De siste årene har han bemerket seg med kunstverk til helsearbeiderne under korona, og sist kunstverk av fotballspilleren og sambygdingen Braut Haaland. 

Sjekk ut Pøbel / Pobel og Instagram @pobel.no