Påmelding til SOMMERYUKI!

Påmelding til sommerversjonen av Yukigassen under årets Pomorfestival har åpnet:

https://yukigassen.no/deltaker/paamelding

Vi åpner for maksimalt 6 lag og påmeldingen er gratis! Følg med på Pomorfestivalen sin Facebook side for flere detaljer.

Vi gleder oss til fart, spenning, stor stemning og flygende tennisballer! 

Yukigassen Norway gjentar suksessen fra i fjor og arrangerer sommeryuki på festningsområdet lørdag 30. juli under Pomorfestivalen. Det er plass til 6 lag, og det vil også bli barnelag.

Om spillet: Yukigassen er et snøballspill for lag som kom til Vardø og Norge fra Sobetsu i Japan. Sobetsu er en by som ligger nord i Japan, ikke så langt i fra den mer kjente byen Sapporo. Her ble denne vinteridretten utviklet på midten av åttitallet og er i dag en stor idrett i deler av Japan der det er vinter og snø.  Spillet ble presentert for Vardøværingene i 1996, og det første mesterskapet i Vardø ble arrangert i 1997.

Dagens Yukigassen i Japan er en stor idrett med ca 1000 lag og ti tusen spillere.  Det spilles seriesystem med sluttspill som avsluttes med et verdensmesterskap som foregår i midten av februar hvert år.

Yukigassen er kommet til Vardø og Norge for å bli. Yukigassen Norway i Vardø innehar enerett til å utvikle og markedsføre denne idretten i Norge.

Vardø avholder årlig Nordisk Mesterskap i Yukigassen i mars måned. 

Velkommen til festival!